Završen kvalifikacioni turnir za veterane u Bačkoj Topoli

 Poznati su poslednji učesnici Evropskog prvenstva za veterane iznad 60 godina

 
Pobednici Ljiljana Kandić i Milovan Pantić!
 
Članica KK Singidunum iz Beograda Ljiljana Kandić i kuglaš KK Čačak Milovan Pantić su pobjednici kvalifikacionog turnira u Bačkoj Topoli.
Pantić je jedini "srušio" više od 600 čunjeva (609) i tako potvrdio odličnu formu iz kvalifikacija.
Proslavljeni hrvatski i makedonski kuglaš Damir Fučkar, zasigurno najbolji svjetski kuglaš za članove iznad 60 godina je pobjedio u kvalifikacijama sa 658 čunjeva. Nije nastupio u finalu, jer će u Češkoj predstavljati Makedoniju u seniorskoj konkurenciji.
Pored Kandić, kod žena su se još plasirale Anica Radaković, Mirjana Ćirić, Jelena Tadić i Melanija Kolbas. Pravu malu dramu u finalu je proživljavala pobjednica kvalifikacija, Valeria Bauer, kojoj je trebalo u zadnjem čišćenju "samo" 40 čunjeva da osigura nastup u Rokycanyma. Ozljeda i nervoza su učinili svoje i Bauer je završila tek na 7.mjestu.
Kod muškaraca, pored dominantnog Pantića, plasman na Evropsko prvenstvo su osigurali odlični Karolj Štajn (na jednoj stazi 121 u pune!), Vladimir Duvnjak i Slavko Sekulović. "Zlatna" rezerva je Bato Višković.
Finale je odlično odsudio Đorđe Trajković.
Svi učesnici finala su na poklon dobili prigodne majice, a pehare i diplome najuspješnijima  su uručili Vilmoš Zavarko i Damir Fučkar.
 

Zanimljivosti

Linkovi